Werkstudent

DTS Duijn’s Tax Solutions Amsterdam

Wat is vereist?

 • Wo werk- en denkniveau; eindfase master Fiscaal Recht
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • Ambitieus, sociaal, leergierig, enthousiast en je toont initiatief

Wat krijg je?

 • €1.500 - €2.500 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • 24 tot 32-urige werkweek
 • 15 of meer vakantiedagen
 • Training on the job en maatwerk opleidingen
 • Laptop en NS Business Card
 • Thuiswerkmogelijkheden

Wat doe je?

 • 25% Bezwaar/beroepschriften opstellen
 • 20% Belastingdienst contacteren
 • 20% Aangiften opstellen
 • 20% Klantcontact
 • 15% Advieswerkzaamheden

Deze vacature is gemaakt op basis van gesprekken met medewerkers in de functie. Zo krijg jij een realistisch beeld van de baan.

Vacature

Als Werkstudent bij DTS Duijn's Tax Solutions ben je verantwoordelijk voor diverse taken binnen het fiscale domein. Je onderhoudt contact met de Belastingdienst, je communiceert duidelijk naar de klanten en collega's en behandelt bezwaar- en beroepschriften. Daarnaast stel je aangiften op, voer je klantcontact uit inclusief statusupdates en verzoeken om informatie. Daarbij voer je advieswerkzaamheden uit, waarbij je vooronderzoek doet en adviseert op het gebied van compliance, juridische aspecten en beroepschriften.

Als Werkstudent krijg je verschillende verantwoordelijkheden, zodat je een goed beeld krijgt van de werkzaamheden binnen het bedrijf. Je houdt contact met partnerbedrijven en ontvangt opdrachten van medewerkers. Gedurende je werkzaamheden word je begeleid en leg je aan de klant uit wat er in de brief staat, waarbij je ook de vervolgstappen inzichtelijk uitvoert. Je hebt de mogelijkheid om diverse taken uit te voeren en waardevolle ervaring op te doen binnen het fiscale vakgebied.

Je wordt onderdeel van het team DTS Amsterdam, bestaande uit een Senior Tax Advisor en Manager kantoor Amsterdam, een (Medior) Tax Advisor, een Junior Tax Advisor, een Werkstudent en een stagiaire.

Als je het leuk vindt om deel uit te maken van een toegewijd fiscaal team, waar de ontwikkeling van de medewerkers centraal staat en je het uitdagend vindt om complexe fiscale kwesties op te lossen, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Werkstudent

Op een leuke werkdag ben je actief bezig met advieswerkzaamheden, wissel je af met klantcontact via telefoongesprekken en neem je ook de tijd voor enkele snelle klusjes zoals statusupdates en het controleren van aangiften.

Op een minder leuke werkdag ervaar je wellicht frustratie doordat je sterk afhankelijk bent van klantinput die niet tijdig binnenkomt. Daarnaast kunnen dagen vlak voor deadlines, zoals de laatste dagen van de btw-maand, wat minder prettig zijn.

 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00

Voorbeeld uit de praktijk

Een klant krijgt een naheffingsaanslag of een navorderingsaanslag. Wat zijn de vervolgstappen?

Allereerst ga je zorgvuldig de ontvangen aanslagen controleren. Indien onjuistheden worden vastgesteld, is het belangrijk om de juiste aangifte op te stellen of bij te stellen naar de nieuwe aangifte. Bovendien is het essentieel om bezwaarprocedures op te starten om mogelijke onjuistheden te verhelpen. Het informeren en adviseren van de klant gedurende dit proces is essentieel en het nauwgezet bijhouden van het gehele proces is van erg belangrijk voor een succesvolle afhandeling.

Groeipad

Bij DTS krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Kijk rond en geef aan op welk gebied je je verder wil ontwikkelen en dan gaan we (indien passend) samen een plan maken. Continu leren is een van onze kernwaarden en vinden we dus erg belangrijk.

Werkstudent
Junior Tax Advisor
Tax Advisor

Werken bij DTS Duijn’s Tax Solutions

Duijn’s Tax Solutions (DTS) levert hoogwaardig juridisch advies op het gebied van Nederlandse vennootschapsbelasting, dividendbelasting en inkomstenbelasting. Het belastingadviesbureau richt zich met name op internationaal opererende ondernemingen en grensoverschrijdende projecten. Klanten van DTS waarderen hun toewijding aan klanttevredenheid. Klanttevredenheid ziet DTS dan ook als het beste ijkpunt voor het meten van hun succes.

 • Locatie in Amsterdam, Arnhem en Eindhoven
 • 25 medewerkers in Nederland
 • 50% / 50%
 • Gem. leeftijd 30 jaar
 • Business casual
 • Thuiswerkmogelijkheden in overleg

Collega's

Katja van Swelm (39) - VAT Compliance Specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Tijdens mijn hbo-opleiding Accountancy heeft mijn docent mij in contact gebracht met DTS, destijds nog een klein belastingadvieskantoor. Ik heb hier stage gelopen en het ging goed: interessante opdrachten, goede begeleiding en een gezellige sfeer. Daarna heb ik bij een accountantskantoor en bij de Rechtbank (in een tijdelijke functie) gewerkt. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan en dat bekendmaakte op LinkedIn, kreeg ik een uitnodiging van Hendrik-Jan om bij DTS te komen werken in het BTW-team. Ik was verrast door hoe het bedrijf is gegroeid en dat er veel leuke mensen zijn bijgekomen!

Wat was je vorige baan?
Adviseur managementinformatie bij Rechtbank

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met mijn dochter en wandelen terwijl ik naar audioboeken luister

Serkan Yilmaz (29) - BTW-adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Het is een groeiend bedrijf met de mogelijkheid om mee te groeien. Je krijgt al snel verantwoordelijkheid en voelt je echt onderdeel van het team. De diversheid in collega's maakt dat er ook een mooie dynamiek is op de werkvloer.

Wat was je vorige baan?
Belastingadviseur

Wat doe je in je vrije tijd?
Tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Leonie Moelee (45) - HR-manager, HR

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor was ik partner bij een recruitmentbedrijf en ik merkte dat ik meer betrokken wilde zijn de carriere van de medewerkers ipv alleen de plaatsing. Tijdens een netwerkmeeting sprak ik Hendrik-Jan en er was direct een klik. Bij DTS krijg ik de mogelijkheid om vanaf de start betrokken te zijn bij de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers en denk ik mee op strategisch niveau.

Wat was je vorige baan?
partner recruitmentbedrijf

Wat doe je in je vrije tijd?
reizen, op stap met m'n gezin, gezelligheid met vrienden

Joe Franssen (24) - Junior Tax Advisor

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij DTS gekomen voor mijn stage. Ik heb voor DTS gekozen vanwege het internationale karakter. De vrijheid om te groeien heeft ervoor gezorgd dat ik bij DTS ben gebleven na mijn stage.

Wat was je vorige baan?
KVK handelsregister medewerker

Monique Visser (40) - Kantoordirecteur Arnhem

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Voordat ik bij DTS Duijn's Tax Solutions kwam werken heb ik diverse ondersteunende functies bekleed. Het werken als Kantoordirecteur bij DTS Duijn's Tax Solutions binnen een jong en dynamisch team op een kantoor in hartje Arnhem leek een mooie nieuwe uitdaging. Na ruim 2 jaar kan ik zeggen dat ik iedere dag met veel plezier hier mag werken!

Wat was je vorige baan?
Medewerker Binnendienst - Petra De Kleermaeker Makelaardij

Wat doe je in je vrije tijd?
Genieten van het leven (uit eten, op het terras, op vakantie/stedentrip) met mijn man en vrienden of een pyjamazondag op de bank.

Lotte (23) - Jr. BTW Adviseur

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Wat ik leuk vind is alternatieven bedenken voor een project doordat ik ruimdenkend ben, zonder het grote geheel uit het oog te verliezen. Deze componenten kan ik bij DTS combineren. Mijn no-nonsense mentaliteit, resultaatgerichte, praktische instelling sluit aan bij DTS.

Wat was je vorige baan?
Student Rechtsgeleerdheid (huidig)

Wat doe je in je vrije tijd?
Trainen, zonnen, lekker eten en drinken, muziek maken

Kim Sinnige (44) - Partner van het BTW-team

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Als zelfstandig btw-adviseur ging ik steeds meer werkzaamheden voor DTS doen. Ik werd langzaamaan steeds meer onderdeel van het DTS-team en heb mij vanaf het begin heel welkom gevoeld. Het opzetten van een gezamenlijk BTW-team was een logisch vervolg.

Wat was je vorige baan?
Zelfstandig btw-adviseur

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten: waterpolo, triathlon. Wandelen met de hond

Joost (36) - Tax Partner, Amsterdam

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik wilde graag direct contact met ondernemers zodat ik mijn fiscale kennis praktisch kon toepassen. Bovendien wilde ik me niet te vroeg specialiseren, en werken bij een kleiner kantoor biedt meer variëteit.

Wat heb je gestudeerd?
Strafrecht en fiscaal recht

Wat doe je in je vrije tijd?
Lezen en reizen

Sollicitatieproces

Telefonische/online kennismaking met HR
Gesprek met Hiring Manager
Aanbod

Interessante baan?